Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Devět výrobců z Královéhradeckého kraje si převzalo ocenění Regionální potravina do kategorie

Aktuality > Aktuality
Kvalita potravin > Kvalita potravin

Devět výrobců z Královéhradeckého kraje si převzalo ocenění Regionální potravina

Vydáno: 15.9.2020
Tisk článku
Autor: SZIF
Tisková zpráva SZIF

Devět výrobců z Královéhradeckého kraje si převzalo ocenění Regionální potravina. Ocenění se producentům slavnostně předávala v rámci oslav dvaceti let Královéhradeckého kraje. O značku Regionální potravina se tam letos ucházelopřes sto výrobků. Hodnotící komise udělila značku Regionální potravina devíti z nich:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Trhané vepřové maso

ZEPO Bohuslavice, a.s.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Pomalu tažený HOVĚZÍ VÝVAR z Našeho hospodářství

Mgr. Jakub Erler, Osice

 3.

Sýry včetně tvarohu

Čerstvý sýr balkánského typu

Karsit Agro, a.s.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

Selský zákys

Pavlína Páchová, Rokytnice v Orlických horách

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

PETRÁČKOVY Hořické trubičky sypané

Josef Petráček, Hořice

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

KOKOSOVÝ DORT BEZ MOUKY

PFERDA, z.ú.

 7.

Alkoholické i nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

TRAUTENBERK POLOTMAVÁ TŘINÁCTKA

Pivovar Trautenberk, a.s.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA

Petr Kareš, Ostroměř

 9.

Ostatní

PROPOLIS V MEDU

Pleva s.r.o.


Jedním z oceněných byl letos Jakub Erler z firmy Naše hospodářství. Komise letos udělila značku Regionální potravina jejich pomalu taženému hovězímu vývaru. „Získání ocenění Regionální potravina nás velmi potěšilo. Do soutěže jsme se hlásili bez jakýchkoli očekávání, a o to byla naše radost větší. Nejsme žádní velcí kuchaři či potravinářští technologové, snažíme se pouze dělat naše výrobky poctivě tak, aby nám chutnaly. Po pěti letech hospodaření je to vedle zpětné vazby od našich zákazníků další odměna za odvedenou práci. Začínat v dnešní době v zemědělské prvovýrobě a k tomu si přibrat finalizaci našich výrobků koncovému zákazníkovi bylo nemalé sousto plné překážek, nicméně tyto dílčí úspěchy nás drží na cestě a dodávají spoustu pozitivní energie."

Ceny předávali za Státní zemědělský intervenční fond Ing. Aleš Sobel a náměstek ministra zemědělství Patrik Mlynář a také hejtman Královehradeckého kraje Jiří Štěpán.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské
a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. 


Zdroj:SZIF

 

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018