Bezpečnost potravin

Databáze školících materiálů a informačních zdrojů pro systémy HACCP

Vydáno: 9. 2. 2004
Autor:

Americké ministerstvo zemědělství (USDA) a Úřad pro potraviny a léčiva (FDA) zpřístupněním databáze školících materiálů  a informačních zdrojů pro systémy HACCP vychází vstříc zvýšenému zájmu o vzdělávání v oblasti zavádění systémů HACCP u odborníků z potravinářského průmyslu a stravovacích služeb.

Databáze zpřístupňuje aktuální seznam školících materiálů a dostupných informačních zdrojů. Je určena školitelům, organizátorům kurzů, manažerům a zaměstnancům odpovědným za zavedení systému HACCP ve firmách, zaměstnancům Inspekce bezpečnosti potravin (Food Safety and Inspection Service – FSIS) a Úřadu pro potraviny a léčiva (FDA) , výrobcům potravin a ostatním zájemcům o školící materiály. Databáze je výstupem společného projektu, na kterém se podílí řada organizací: FDA,  Státní služba pro výzkum, vzdělávání a rozvoj (Cooperative State Research, Education and Extension Service) a Národní zemědělská knihovna (National Agricultural Library). Informační centrum pro vzdělávání v oblasti alimentárních onemocnění při Národní zemědělské knihovně je pověřeno správou databáze, která je aktualizovaná každý měsíc.
Databáze je přístupná on-line na adrese zde.