Bezpečnost potravin

Čokoláda, její historie a zajímavosti

Vydáno: 20. 11. 2023
Autor: ÚZEI

Foto: Shutterstock


Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 28.11. 2023 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:

Přednášející
Marek Šustáček
Chocolate Experience s.r.o.

ABSTRAKT
Mezi dobou, kdy člověk objevil kakaovník a jeho plody, a dneškem, kdy si můžeme čokoládu koupit téměř kdekoliv, uplynulo dlouhých 3000 let. Jaký byl vztah člověka ke kakau po tuto dlouhou dobu, jak se vlastně vyrábí čokoláda tak, jak ji dnes známe, a na jakém stromě kakao vlastně roste?
Na tyto a spoustu dalších zajímavostí společně najdeme odpověď.

Těšíme se na Vaši účast!

Zdroj: ÚZEI