Bezpečnost potravin

Co z potravin likvidovat – pokyny

Vydáno: 23. 8. 2002
Autor:

potraviny; likvidace; povodně; ČZPI; ČR

Co z potravin likvidovat – pokyny
1. Všechna otevřená balení
2. Neotevřená balení v papírovém obalu nebo s víčkem z voskovaného papíru, s netěsnícím plastovým víčkem
3. Všechny potraviny v papírových, látkových a celofánových obalech, i když vypadají jako suché a neporušené (např. sůl, cereálie, těstoviny, rýže, sušenky, krekry, čokoláda, koření, byliny, čaje, mouka, cukr, káva)
4. Balené nápoje, které nejsou hermeticky uzavřeny
5. Chlazené potraviny, které byly ponechány v teplotě nad 6 °C déle než 4 hodiny
6. Mražené potraviny, které roztály a byly tak ponechány déle než 2 hodiny
7. Všechny potraviny, které jeví jakékoliv odchylky od standardní kvality (např. zapáchají), nebo přišly do styku se záplavovou vodou.

MF Dnes, 13, 2002, č. 194, s. C/7 (Mik)