Bezpečnost potravin

Chléb snižující cholesterol čeká na schválení EU

Vydáno: 11. 6. 2006
Autor:

V nejbližší době bude ve Velké Británii, po schválení EK, v prodeji žitný chléb obohacený rostlinnými steroly snižujícími cholesterol.

Podle sdělení společnosti Food Manufacture bude v nejbližší době ve Velké Británii, po schválení Evropskou komisí, v prodeji žitný chléb obohacený rostlinnými steroly snižujícími cholesterol, které se dosud používaly v mléčných výrobcích a pomazánkách. V současné době je na trhu „chléb zdravý pro srdce“ pouze s obsahem sójového proteinu a ovsa. Rostlinné steroly a estery sterolů řady Vegapure, které se budou používat k obohacování žitého chleba dodává společnost Cognis Nutrition & Health. Řadu výrobků snižujících cholesterol uvede na britský trh v nejbližší době i americká společnost DDO Processing. Jedná se o nejrůznější pomazánky, salátové zálivky a sójové nápoje. Více informací na adrese

http://www.fdin.co.uk/news/index.php