Bezpečnost potravin

CFIA zveřejňuje doporučení týkající se bezpečnosti potravin v průběhu výpadků proudu

Vydáno: 30. 8. 2003
Autor:

Kanadská agentura pro bezpečnost potravin zareagovala na nedávný mohutný výpadek proudu, který postihl několik států USA a část Kanady a zveřejnila dva soubory informací týkajících se bezpečnosti potravin v průběhu výpadků elektřiny. Jeden je určený pro spotřebitele, druhý pro maloobchod.

Kanadská agentura pro bezpečnost potravin  (Canadian Food Safety Inspection Agency) zareagovala na nedávný mohutný výpadek proudu, který postihl několik států USA a část Kanady a zveřejnila dva soubory informací týkajících se bezpečnosti potravin v průběhu výpadků elektřiny. Jeden je určený pro spotřebitele, druhý pro maloobchod. Tyto informace mají přispět ke snížení zdravotního rizika z potravin, které se mohou v důsledku nedostatečného chlazení či částečného rozmrazení stát pro lidskou spotřebu nevyhovujícími či rizikovými. Informace se zaměřují na popsání způsobů, jak udržet chlazené a zmrazené potraviny v chladu, dále potom  tipy, jak stanovit, zda se potravina již stala nebezpečnou pro konzumaci a jakým  způsobem ošetřit povrchy, které byly v kontaktu se syrovými potravinami nebo tekutinami, které se z nich v důsledku tání uvolnily.
Plné texty jsou k dispozici na adresách:
http://www.inspection.gc.ca/english/corpaffr/foodfacts/powrete.shtml
http://www.inspection.gc.ca/english/corpaffr/foodfacts/powere.shtml