Bezpečnost potravin

CFIA: některé typy klíčků mohou být kontaminovány salmonelou

Vydáno: 29. 11. 2003
Autor:

Kanadská potravinářská inspekce (Canadian Food Inspection Agency) varovala spotřebitele, aby nekonzumovali určité výrobky obsahující klíčky, protože mohou být kontaminovány salmonelami.

Jednalo se o výrobky:
– klíčky vojtěšky, ředkve a hořčice značky AquaFuchsia,
– klíčky vojtěšky, mladá cibulová nať a kopr značky Garniture Gourmet,
– klíčky vojtěšky značek Trillium Sprouts a La Cie De Chop Suey Nationale.
Firmy AquaFuchsia z Quebecu a La Cie De Chop Suey Nationale z Montrealu dobrovolně stáhly postižené výrobky z trhu v provinciích, kde byly distribuovány (Ontario, Quebec a Atlantic Province). Účinnost stahování je monitorována CFIA. Zatím nebylo v souvislosti se zmíněnými výrobky hlášeno žádné onemocnění salmonelózou.
www.inspection.gc.ca/english/corpaffr/foodfacts/sproutse.shtml