Bezpečnost potravin

Britská vláda důrazně požaduje od potravinářského průmyslu snížení obsahu soli ve výrobcích

Vydáno: 21. 11. 2003
Autor:

Britské ministerstvo veřejného zdraví nabádá výrobce potravin k urychlenému dokončení akce snižování obsahu soli v řadě potravin běžné spotřeby, jako jsou burgery, uzeniny, cereální přesnídávky, slané arašídy aj.

Britská vláda prohlásila, že pokud bude snižování obsahu soli ve vybraných potravinách  postupovat příliš pomalu, budou muset potravináři některé své výrobky označovat informací „s vysokým obsahem soli“. Varování je reakcí na současný problém týkající se závažných zdravotních implikací vysokého obsahu soli v potravinách. Ministerstvo veřejného zdraví stanovilo pro výrobce potravin, pracovníky cateringu a maloobchodu závazný termín pro snížení obsahu soli v širokém sortimentu výrobků na únor příštího roku. Příkladem výrobků, u nichž se vyžaduje zásadní snížení obsahu soli jsou burgery, chléb, cereální přesnídávky, párky, hotové pokrmy a pražené slané arašídy. Ministerstvo sice hodnotí pozitivně již realizované kroky některých podniků v oblasti snižování obsahu soli v potravinách, ovšem pokud nedojde k urychlenému splnění vládního nařízení budou přijata výše uvedená opatření. Více ionformací na adrese
http://www.foodsafetytoday.com