Bezpečnost potravin

BioCop

Vydáno: 3. 12. 2005
Autor:

Výzkumný projekt EU zaměřený na nové technologie k prověřování četných chemických kontaminantů v potravinách.

BioCop je výzkumný projekt financovaný z prostředků EU, jehož cílem je vyvinout nové technologie pro detekci chemických kontaminantů v potravinách (např. pesticidů, toxinů a léků). Výsledky uvedeného projektu by měly napomoci tomu, že budou skrytá nebezpečí v potravinách zjištěna dlouho předtím, než se tyto potraviny dostanou ke spotřebitelům.

Projekt BioCop je tzv. IP (Integrated Project), který se bude řešit v 6. rámcovém programu výzkumu EU po dobu pěti let a to v 15 evropských zemích a v Kanadě. Práci 33 partnerů koordinuje Queens Universty v Belfastu.

 

Více informací o projektu je k dispozici na internetových stránkách BioCop.

 

http://europa.eu.int