Bezpečnost potravin

Bezpečnost potravin – mezinárodní seminář, Praha, září 2002

Vydáno: 2. 12. 2002
Autor:

Přednášky prezentované na mezinárodním semináři o bezpečnosti potravin, který pořádala VŠCHT Praha dne 13. září 2002

Mezinárodní seminář o chemické bezpečnosti potravin se uskutečnil v Praze dne 13. září 2002. Pořádala ho VŠCHT Praha v rámci projektu Evropské unie FlairFlow4. Na semináři byly prezentovány tyto příspěvky:

1. Přírodní toxiny – potenciální problém z hlediska nezávadnosti potravin?
2. Mikrobiální nezávadnost a jakost potravin vyráběných systémem “sous vide” (využití pro komerční zásobování)
3. Boj proti otravám z potravin – kvantitativní odhad rizika
4. Strategie bezpečnosti potravin v ČR
5. Role zdravotnictví při zajišťování bezpečnosti potravin
6. Výzkumné projekty v oblasti bezpečnosti potravin
7. HACCP a bezpečnost potravin – situace ve výrobě potravin v ČR

Sborník přednášek (v češtině i angličtině)  je k dispozici na adrese: flairflow4