Bezpečnost potravin

Bezpečnost potravin jako studijní obor

Vydáno: 29. 5. 2003
Autor:

V Nizozemí (Van-Hall-Institut v Leeuwarden a Vysoká škola Larenstein ve Velpu) pořádá pro pracovníky z potravinářství seminář o potravinové bezpečnosti.

V Nizozemí je bezpečnost potravin studijním oborem. Van-Hall-Institut v Leeuwarden a Vysoká škola Larenstein ve Velpu pořádá pro pracovníky z potravinářství seminář o potravinové bezpečnosti. Přednášky jsou zaměřeny na záležitosti každodenní praxe v celém zpracovatelském řetězci od producenta do obchodu. Kursy jsou sestaveny do tématických modulů, takže mohou být současně školeni různí pracovníci. V nabízených tématech jsou zahrnuty nové aspekty bezpečnosti potravinového řetězce jako je vysledovatelnost výrobků a nové směry v technologii, balení a logistice. V praktické části se účastníci učí, jak uvést do chodu akci stažení výrobků, pokud přece jen dojde k problému a hrozí ohrožení zdraví spotřebitelů.
Die Fleischerei, 2003, č. 5, s. 4