Bezpečnost potravin

Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů

Vydáno: 12. 6. 2003
Autor:

12. výroční konference European Food Law 2003 s podtitulem Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů, 25.-26. června v hotelu Le Meridien v Bruselu, Belgie.

Ve dnech 25. až 26. června se pod heslem Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů koná v Bruselu 12. výroční konference European Food Law 2003. Jako hlavní hosté se konference zúčastní a úvodní přednášky přednesou zástupci Evropské komise a Evropského úřadu pro bezpečnost potravin: David Byrne (EK, komisař pro zdraví a ochranu spotřebitelů), Paola Testori Coggi (EK, ředitelka výboru pro bezpečnost potravin – produkčního a distribučního řetězce), Colm Gaynor (EK, ředitel úřadu pro potraviny a veterinární správu) Geoffrey Podger (EFSA, výkonný ředitel).
Hlavní témata konference:
– Označování potravin: perspektivy maloobchodu a spotřebitelů.
– Ochrana zdraví spotřebitelů a akrylamid.
– Jsou nová opatření pro bezpečnost potravin nutná na celoevropské úrovni?
– Geneticky modifikované potraviny a označování.
– Kontrola potravinového a krmivového řetězce.
– Potřeba lepšího prosazování legislativy.
– Vize Evropského úřadu pro bezpečnost potravin.
– Rozšíření EU a bezpečnost potravin.
– Stravování, výživa a prevence chronických onemocnění.
Další informace na stránkách EU FOOD LAW