Bezpečnost potravin

Aquamin – produkt s vysokým obsahem vápníku

Vydáno: 13. 1. 2009
Autor:

Produkt získávaný čištěním, sušením a mletím červených mořských řas je vhodný k obohacování řady potravin o vápník, hořčík a další stopové prvky.

Irská společnost Marigot hodlá na veletrhu Hi Europe představit multiminerální komplex AquaminTM vyznačující se zvláštními vlastnostmi a získávaný z červených řas Lithothamnium calcareum získávaných z Atlantiku.Tyto řasy jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku a dalších 70 stopových prvků.
Aquamin se hodí jako přírodní prostředek k obohacování řady potravinářských výrobků, včetně mléčných (obohacení UHT mléka vápníkem o 25 %, pitných jogurtů o 40 %), má zvláštní pórovitou strukturu (jako včelí plást), v důsledku čehož zásadně neovlivňuje senzorický profil včetně textury konečného výrobku. Je k dispozici ve formě Aquamin S a Aquamin Soluble.
Studie prováděné výrobcem potvrzují příznivý vliv na hustotu kostí a snížení bolestivosti a zlepšení mobility u pacientů s osteoartritidou.

European Dairy Magazine, 2008, č. 6, s. 40

Další informace
: