Analýza výživových norem v předškolním stravování
Článek publikovaný ve Zpravodaji pro školní a dietní stravování - 5/2021
Článek „Analýza výživových norem v předškolním stravování“ byl publikován Společností pro výživu ve Zpravodaji pro školní a dietní stravování – 5/2021.
Školní stravování existuje v České republice dlouhou dobu. Jeho začátky sahají až do roku 1945, kdy v době po ukončení druhé světové války byla snaha, aby školní stravování pomohlo zlepšit celkový zdravotní stav dětí. Ovlivňování výživových zvyklostí dětí patří mezi jednu z hlavních priorit veřejného zdraví obyvatelstva České republiky.
Cílem výzkumného šetření bylo provést analýzu výživových norem v předškolním stravování a zjistit, zda jsou plněny výživové normy v zařízení školního stravování.
- Celý článek „Analýza výživových norem v předškolním stravování“ (PDF)
Autorky:
Ing. Eva Paulíčková, Ing. Martina Polochová, DiS., MBA, LL.M., Mgr. Martina Kovalová, Ph.D., Mgr. Karin Petřeková, Ph.D., Ústav fyziologie a patofyziologie, Lékařská fakulta Ostravské univerzity, Ústav epidemiologie a ochrany veřejného zdraví, Lékařská fakulta Ostravské univerzity
Zdroj: Společnost pro výživu