Bezpečnost potravin

Aktualizace informací (Q & A) týkajících se dioxinů

Vydáno: 7. 11. 2003
Autor:

Aktuální informace o dioxinech jsou poskytnuty ve formě otázek a odpovědí, které vypracovala specializovaná skupina odborníků z několika organizací v USA.

Středisko pro bezpečnost potravin a aplikovanou výživu při Úřadu pro potraviny a léky v USA (US FDA) aktualizovalo na svých webových stránkách “Otázky a odpovědi týkající se dioxinů” (Q & A).
Webová stránka Q & A o dioxinech byla vytvořena IWG (Interagency Working Group), tj. pracovní skupinou vytvořenou ze zástupců sedmi federálních úřadů zabývajících se zdravím, potravinami a životním prostředím. Tato www-stránka poskytuje také informaci o zhodnocení rizika z dioxinů provedeném EPA (Úřadem pro ochranu životního prostředí).
Otázky a odpovědi jsou rozděleny do 4 sekcí, a to:
– všeobecné informace o dioxinech,
– zhodnocení rizika z dioxinů provedené EPA,
– Q & A týkající se bezpečnosti potravin,
– Q & A týkající se zhodnocení rizika.
Aktuální informace je k dispozici Z D E.