Bezpečnost potravin

Zdravější chléb společnosti FACT

Vydáno: 4. 11. 2002
Autor:

Nový chléb s redukovaným obsahem sacharidů a zvýšeným množstvím vlákniny je vhodný zejména pro redukční diety

Kanadská společnost FACT (Food and Culinary Technology), výrobce funkčních potravin, vyvinula novou recepturu na chléb s redukovaným obsahem sacharidů a vysokým obsahem vlákniny. Chléb byl hodnocen spotřebiteli, dodržujícími redukční diety a preferujícími zdravé alternativní potraviny, jako velmi dobrý jak po stránce chuti, tak i textury. Chléb se vyrábí v několika druzích, kupř. bílý, rýžový, pšeničný atd. Jeden krajíček nového chleba obsahuje pouze 4 g stravitelných sacharidů, což je minimálně o 75 % méně než u většiny jiných druhů chleba, které jsou běžně na trhu. Společnost FACT v současné době jedná s celou řadou výrobců a distributorů pekařských výrobků o výrobě a prodeji tohoto chleba. Společnost FACT se domnívá, že o chléb s redukovaným obsahem sacharidů a zvýšeným obsahem vlákniny, určený především pro redukční diety,  bude velký zájem, vzhledem k nedávno zveřejněné lékařské studii, z které vyplývá, že více než polovina dospělé populace v severní Americe je obézní.
http://www.florahealth.com