Bezpečnost potravin

Čaj snižuje riziko infarktu

Vydáno: 4. 12. 2002
Autor:

studie, vliv spotřeby čaje na míru schopnosti přežití infarktu myokardu

Výzkumníci z Harvardské university zjistili, že čajové nápoje mohou ochraňovat před srdečními příhodami. Během pětileté studie u 1 900 rizikových pacientů zjistili, že ti, kteří pili méně než 14 šálků čaje za týden, měli o 28 % nižší úmrtnost na infarkt myokardu. Ti, kteří pili více čaje (19 šálků za týden), měli o 44 % nižší úmrtnost na srdeční příhodu než ti, kteří nepili čaj vůbec. Vliv čaje na zdraví se může obsáhle studovat, ale nejsou žádné předešlé studie, které by uvažovaly o účinku spotřeby čaje na míru schopnosti přežít srdeční infarkt.
Wellness Foods, 2002, č. 9-10, s. 14