Bezpečnost potravin

Nová organizace pro výzkum jakosti organických potravin

Vydáno: 1. 2. 2003
Autor:

Čtyři výzkumné ústavy v Evropě spojily své síly a založily novou organizaci, která bude mít za cíl podporovat, koordinovat a propagovat výzkum v oblasti zdravotních aspektů organických potravin.

Dne 14. února na veletrhu BIOFACH (13.-16. 2. 2003, Německo) bude slavnostně založena  nová organizace  Food Quality and Health Association (FQH) zabývající se jakostí organických potravin a zdraví  jako reakce na růst zájmu výrobců, spotřebitelů a manažerů o vědecky doložené poznatky o prospěšných účincích organických potravin  na zdraví lidí. Na založení nové organizace se podílely následující instituce: katedra jakosti organických potravin při Universitě v Kasselu v Německu, Louis Bolk Institut v Holandsku, švýcarský Výzkumný ústav pro ekologické  zemědělství působící v rámci   soukromé nadace sdružující ekologické zemědělce, vědce a politiky  a dánská asociace Biodynamic Research Association Denmark (BRAD) představující výzkumný ústav zaměřený na zkoumání jakosti organických produktů a potravin. Nová organizace vyzývá ke spolupráci vědecké ústavy a sponzory na projektech zaměřených na zdravotní nezávadnost organických potravin, jejich vlivu na zdravotní stav spotřebitelů nebo  výskyt alergií,  vlivu ekologického způsobu pěstování na nutričních hodnotu výrobků.      
www.foodnavigator.com