Bezpečnost potravin

Nový výzkum L-karnitinového suplementu

Vydáno: 5. 2. 2003
Autor:

Největší světový výrobce L-karnitinu, společnost Lonza podporuje výzkum  účinků L-karnitinu na kardiovaskulární zdraví a snižování tělesné hmotnosti.

Nový výzkum švýcarské chemické společnosti Lonza ukázal, že krystalický L-karnitin významně zvyšuje u zdravých osob oxidaci mastných kyselin. Jedná se o první nezvratný důkaz toho, že orálně přijímaný krystalický suplement L-karnitinu stimuluje in-vivo metabolismus mastných kyselin s dlouhým řetězcem. L-karnitin, živina podobná vitaminu, se vyskytuje přirozeně v lidském těle a je esenciální látkou pro přeměnu tuku na energii. Potravinový doplněk užívají fyzicky aktivní lidé k urychlení obnovy sil po cvičení. Společnost Lonza, která se považuje za největšího světového výrobce L-karnitinu, na základě širokého vědeckého výzkumu zjistila, že L-karnitin podporuje kardiovaskulární zdraví a je účinný i při redukování tělesné hmotnosti.
http://www.lonzagroup.com/