Bezpečnost potravin

V USA povoleno ozařování dovezené produkce

Vydáno: 24. 2. 2003
Autor:

Inspekční služba pro zdraví zvířat a rostlin při americkém ministerstvu zemědělství (USDA) stanovila předpisy pro použití ozařování jako fytosanitárního ošetření ovoce a zeleniny dovezené do USA.

Inspekční služba pro zdraví zvířat a rostlin při USDA stanovila předpisy pro použití ozařování jako fytosanitárního ošetření ovoce a zeleniny dovezené do USA. Ozáření chrání proti vrtulovitým a nosatcům v mangu. Podrobnosti jsou ve Federal Register z 23. října (67 FR 65016).
Současně americký Úřad pro potraviny a léky (FDA) vydal dokument , který vysvětluje předepsaný postup pro žádost ohledně schválení označování potravin, které byly ozářeny. Další informace ve Federal Register ze 7. října 2002(67 FR 62487)

Food Processing, 2003, č. 1 s. 9, 10