Bezpečnost potravin

Euro Food Chem XII – Strategie pro bezpečné potraviny

Vydáno: 11. 3. 2003
Autor:

mezinárodní konference 24.–26. září 2003 v Bruggách, Belgie; HACCP; nové mikrobiologické metody; aditiva; GMO; kontaminanty a rezidua; přírodní toxiny

Třídenní mezinárodní konference, která se bude konat 24.–26. září 2003 v Bruggách, Belgie, nabídne přednášky, krátká sdělení, postery a předvádění laboratorního zařízení. Poskytne mnoho příležitostí k získání nových informací a kontaktů.
Hlavní zaměření konference:
– hodnocení rizik, řízení rizik a komunikace o riziku (úřady pro bezpečnost potravin, legislativa a kontrola, toxikologie, HACCP atd.),
– nové chemické a fyzikální metody v potravinářské mikrobiologii (bakterie, viry, bakteriální toxiny, priony atd.)
– potravinová aditiva, GMO a látky související s technologií GM (ochucovadla, produkty Maillardovy reakce, barviva, desinfekční přípravky, produkty pyrolýzy atd.),
– kontaminanty a rezidua (dioxiny, PCB, mykotoxiny, těžké kovy, pesticidy, migrační rezidua atd.),
– přirozeně se vyskytující nežádoucí látky (antinutrienty, glukosinoláty, toxiny mořských živočichů, alkaloidy, nebílkovinové aminokyseliny atd.).
e-mail: rudy.senten@antwerpen.be
Lebensm. Technol., 36, 2002, č. 1–2, s. 14