Bezpečnost potravin

Zdraví a požitek z nového nápoje Pro Health Aloe Vera Drink

Vydáno: 19. 3. 2003
Autor:

Nápoj německé firmy Pro Health Vital Drink sestávající ze šťávy z Aloe vera, marakuji a sojového mléka působí na posílení imunitního systému především díky obsaženému acemananu.

Intenzivním výzkumem se firmě Pro Health Vital Drink GmbH – dceřinému podniku skupiny HERRES (sekty, šumivá vína, míchané nápoje) se sídlem v Trier v Německu – podařilo vyrobit nápoj s vysokou dávkou extraktu léčivé rostliny Aloe vera, který je velmi lahodný a přitom působí na posílení imunitního systému především díky obsaženému acemananu.
Nápoj je kombinací 70 % šťávy z Aloe vera, jejíž léčivé účinky využívali již staří Mayové a Egypťané, sojového mléka a marakuji. Tajemství účinku Aloe vera spočívá v kombinaci obsažených látek. Šťáva posiluje bílé krvinky a imunitní funkci střev, působí proti poruchám látkové výměny, stimuluje tvorbu nových krvinek a zabraňuje zánětům, chřipkám a nachlazení. Chrání před žaludečními potížemi a onemocněními jater, působí proti zanášení cév a rozhodující mírou přispívá k dobrému pocitu. Tyto účinky doplňuje soja snižováním hladiny cholesterolu, snižováním rizika rakoviny a osteoporózy.
Již dvě sklenice nápoje denně stačí jako účinná prevence. Nápoj je dodáván na trh v praktickém balení v lahvích 0,33 l. Poněkud výrazná hořkost Aloe vera je potlačena kombinací se sojovým mlékem a marakujou, takže výsledkem je svěží chuť exotických plodů.
www.prohealth.de
Flüssiges Obst, 2003, č. 2, s. 117