Bezpečnost potravin

Testovací set pro zjišťování oříšků v potravině získal certifikát

Vydáno: 23. 5. 2003
Autor:

Nová testovací sada na detekci přítomnosti burských oříšků v potravinách získala certifikaci od Asociace analytických společností (AOAC).

Testovací set Ridascreen Fast Peanut, zařízení vyvinuté firmou R-Biofarm zabývající se testováním potravin, získal minulý týden od AOAC certifiát No 030404, který umožňuje, aby výrobek byl distribuován na trhu. Osvědčení potvrzuje, že výrobek „byl validován a certifikován jako účinná metoda pro detekci bílkovinných složek burských oříšků v koncentracích minimálně 5 ppm v řadě potravin včetně snídaňových cereálií, koláčků, mražených smetanových krémů, zmrzlin a mléčné čokoládě.“
Součástí testovací sady jsou proužky potažené specifickými protilátkami, které reagují s proteinovými složkami burských oříšků. Kromě testovacího setu pro burské oříšky vyrábí firma R-Biopharm též sady pro detekci přítomnosti vajec, lepku, lískových oříšků, mandlí, alfa-laktoglobulinu, sóje a histaminu.
Společnost je též celosvětovým distributorem produktů – enzymatických testů, testů založených na PCR metodě pro detekci GMO a alergenů – společnosti Boehringer Mannheim Roche.
R-Biopharm je členem skupiny R-Biopharm Group se sídlem v Darmstadtu v Německu.
AOAC International je globální poskytovatel  a pomocník při vývoji, použití a harmonizaci programů pro zajištění certifikace analytické  jakosti. AOAC je vedoucí institucí v oblasti vývoje kriterií pro mezinárodní akreditaci laboratoří.
www.foodqualitynews.com