Bezpečnost potravin

1st FEMS Congress of European Microbiologists

Vydáno: 5. 6. 2003
Autor:

1. kongres evropských mikrobiologů pořádaný Federací evropských mikrobiologických společností, 29.6. - 3. 7., Cankarjev Dom, Ljubljana, Slovinsko. Bude řešena problematika kontaminace minimálně zpracovaných potravin, zejména čerstvé zeleniny a ovoce.

Na kongresu FEMS se kromě jiného bude diskutovat i problematika snižování bakteriální kontaminace čerstvé zeleniny a ovoce. Protože zelenina a ovoce patří k minimálně zpracovaným potravinám, existuje zde poměrně vysoké riziko kontaminace, takže v průběhu produkce „od farmy na stůl“ musí být přísně dodržována patřičná hygienická opatření. Povaha a rozsah zdravotních rizik souvisejících s produkcí a přípravou těchto minimálně zpracovaných potravin, zejména kontaminace patogeny Escherichia coli O157, Salmonella spp. a Listeria monocytogenes budou na kongresu probírány do hloubky.
Další informace o kongresu na stránce http://congress.cd-cc.si/fems03/