Bezpečnost potravin

Zpřísnění předpisů na ochranu před patogeny v USA

Vydáno: 5. 9. 2003
Autor:

V USA byl předložen návrh zákona opravňujícího USDA k zpřísnění předpisů na ochranu proti patogenům z masa.

S cílem zlepšení ochrany spotřebitelů před patogeny (především salmonelou a Escherichia coli) z masa a drůbeže byl v USA v květnu předložen zákon „Meat and Poultry Pathogen Reduction Act of 2003“, který by měl ministerstvu zemědělství (USDA) poskytnout oprávnění na zpřísnění předpisů týkajících se potravinové bezpečnosti a sanitace.
Text návrhu
Zákon bývá také označován jako „Kevinův zákon“, a to podle Kevina Kowalcyka z Wiskonsinu, který v r. 2001 ve věku 2,5 let zemřel v důsledku otravy E. coli.
Informace o Kevinově případu
Food Technol, 57, 2003, č. 7, s. 22