Bezpečnost potravin

FDA nařídil hraniční kontrolu mexické zelené cibule

Vydáno: 27. 11. 2003
Autor:

Zelená cibule pocházející ze tří mexických firem je Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv nadále zkoumána jako zdroj výskytu hepatitidy A v Pensylvánii.

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (US FDA) nařídil hraničním inspektorům zadržet syrovou zelenou cibuli (šalotku) pocházející ze tří mexických firem pro další šetření. Zelená cibule dodávaná těmito třemi firmami je spojována s výskytem hepatitidy A v Tennessee a Georgii v září 2003. Při mnohem pozdějším výskytu hepatitidy A v Pensylvánii bylo potvrzeno 520 případů. V tomto případě je za zdroj označována mexická restaurace Chi-Chi v Beaver Valley. FDA prošetřuje zásilky mexické syrové cibule používané v této restauraci, protože zdravotní úřady se domnívají, že je zdrojem nákazy. Více informací na adrese  
http://www.foodsafetytoday.com