Bezpečnost potravin

Symposium o bezpečnosti potravin

Vydáno: 10. 5. 2004
Autor:

Skotská federace potravinářského a nápojového průmyslu (SFDF) a skotská pobočka Institutu pro potravinářskou vědu a technologii (IFST) pořádají 11. května 2004 v Perthu ve Skotsku společné symposium o bezpečnosti potravin pod názvem "Potravinové kontaminanty, rizika z potravin a jejich vnímání veřejností".

Symposium „Food contaminants, food risk and consumer perception“ je určeno pro všechny, kdo se zabývají výrobou potravin a kontrolou jejich jakosti, analýzou potravin, jejich přípravou, veřejným zdravím, potravinovou legislativou, konzultační činností, prosazováním právních norem a všemi ostatními aspekty souvisejícími s bezpečností potravin.

Program symposia:

  • Dozor nad potravinami, hodnocení rizika a řízení rizika ve Velké Británii a v Evropě (Andrew Wadge, Food Standards A
  • gency),

  • Zvládnutí potravinových kontaminant (Andy Crimes, Unilever R&D),
  • Postoj spotřebitelů k bezpečnosti potravin (Gene Rowe, Institute of Food Research, Norwich),
  • Nově se objevující kontaminanty potravin (Charles MacDonald, Glasgow Scientific Services),
  • Existují bezpečné limity pro kontaminanty v potravinách? (David Cameron, Royal Environmental Health Institute of Scotland).
  • http://www.sfdf.org.uk