Bezpečnost potravin

Čokoládový krém společnosti Appleberry Farms může obsahovat patogenní bakterie

Vydáno: 1. 8. 2004
Autor:

Kanadský Úřad pro kontrolu potravin varuje spotřebitele před konzumací čokoládového krému Appleberry Farms, který může být kontaminován bakteriemi Clostridium botulinum. Výrobek je balen do 25ml skleniček, které byly distribuovány jako reklamní výrobek, připojený ke dvěma druhům kanadského červeného stolního vína.

Kanadský Úřad pro kontrolu potravin (CFIA) varuje spotřebitele před konzumací čokoládového krému (omáčky) Chocolate Dipping Sauce společnosti Appleberry Farms, která může být kontaminována bakteriemi způsobujícími botulismus. Inkriminovaný výrobek -Appleberry Farms Chocolate Dipping Sauce- je balen do 25ml/1 oz skleniček, které byly distribuovány jako reklamní výrobek, připojený ke dvěma druhům kanadského červeného stolního vína Crimson Bay Zinfandel a Crimson Bay Sauvignon Blanc v Britské Kolumbii. Distributor uvedené výrobky stahuje z trhu. Botulismus je život ohrožující onemocnění, způsobené toxiny produkovanými bakterií Clostridium botulinum. Potraviny kontaminované C. botulinum neusí mít vzhled ani pach zkaženého výrobku. Prozatím nebyl ve spojitosti s konzumací uvedené čokoládové omáčky hlášen žádný případ onemocnění botulismem.  Více informací na telefonním čísle CFIA 1-800-442-2342 nebo webové stránce

http://www.inspection.gc.ca