Bezpečnost potravin

Stažení potravinářského výrobku z trhu – příručka pro výrobce

Vydáno: 16. 8. 2004
Autor:

Stažení potravinářského výrobku z trhu z důvodu možného ohrožení zdraví spotřebitelů představuje pro výrobce velmi nepříjemnou a samozřejmě i nákladnou operaci spojenou s nebezpečím ztráty důvěry spotřebitelů a následnými negativními ekonomickými dopady. Vypracování komplexního plánu pro obdobné krizové situace umožní výrobcům rychle reagovat na nepříjemné komplikace spojené se stažen

Denis Burson z University of Nebraska (USA) zveřejnil ve formě prezentace v aplikaci PowerPoint příručku pro výrobce, která může být užitečná při vypracování krizového plánu a jmenování krizového týmu. Příručka je vypracována na základě amerických zkušeností především v masném průmyslu, ale obecné principy lze využít i pro ostatní sektory potravinářského průmyslu.
Příručka je k dispozici zde.