Bezpečnost potravin

Centrum epidemiologie a mikrobiologie

Vydáno: 24. 9. 2004
Autor:

Centrum epidemiologie a mikrobiologie se zabývá  problematikou příčin vzniku a šíření nákaz bakteriálního, virového a parazitárního původu. Studiem patogeneze jimi vyvolaných onemocnění zkoumá původce těchto nákaz a šíření infekcí v lidské a zvířecí populaci. Řeší odborné úkoly epidemiologického a mikrobiologického charakteru. http://www.szu.cz/cem/hpcem.htm Odkazy: http://www.szu.cz/cem/epidat.htm  – naleznete zde výskyt vybraných hlášených infekcí v České republice za aktuální měsíc […]

Centrum epidemiologie a mikrobiologie se zabývá  problematikou příčin vzniku a šíření nákaz bakteriálního, virového a parazitárního původu. Studiem patogeneze jimi vyvolaných onemocnění zkoumá původce těchto nákaz a šíření infekcí v lidské a zvířecí populaci. Řeší odborné úkoly epidemiologického a mikrobiologického charakteru.

http://www.szu.cz/cem/hpcem.htm

Odkazy:

http://www.szu.cz/cem/epidat.htm  – naleznete zde výskyt vybraných hlášených infekcí v České republice za aktuální měsíc a přehledy za rok 1999 – 2003.

http://www.szu.cz/cem/aro/aro.htm  – zkratka „aro“ znamená akutní respirační onemocnění, systém hlášení ARO slouží k získání týdenního přehledu o počtech nemocných ARO v jednotlivých okresech ČR pro potřeby hygienické služby, Ministerstva zdravotnictví, European Influenza Surveillance Scheme (EU), FluNet (WHO) a také pro potřeby široké veřejnosti.