Bezpečnost potravin

Extrakt sójových izoflavonů pro funkční potraviny

Vydáno: 22. 10. 2004
Autor:

Izraelská společnost Solbar uvádí na trh nový rozpustný extrakt sojových izoflavonů, který je možno přidávat do funkčních potravin včetně nápojů, sójových alternativ mléka, jogurtů a dalších mléčných výrobků.

Izraelský výrobce sójových proteinů, společnost  Solbar uvádí na trh nový rozpustný extrakt sojových izoflavonů, který je možno přidávat do funkčních potravin, včetně nápojů, sójových alternativ mléka, jogurtů a dalších mléčných výrobků. Většina prodávaných izoflavonů se může kvůli minimální rozpustnosti používat pouze jako suplementy. Nový výrobek nazvaný Solgen 3/S, který bude představen příští měsíc na výstavě zdravých ingrediencí Health Ingredients Europe 2004 (HIE) v Amsterdamu je podle vyjádření výrobce mnohem „ekonomičtější“ než běžné sójové izoflavony a vyhovuje vysokým nárokům potravinářského průmyslu. Podle údajů společnosti Prosoy Researsch & Strategy se v roce 2003 prodej sójových nápojů a dezertů, bezmasých a tofu výrobků zdvojnásobil a dosáhl hodnoty 1,54 mld. EUR. Očekává se, že nárůst trhu bude pokračovat i v dalších letech. Zvyšování poptávky po mléčných nápojích na bázi sóji, sójových jogurtech a dezertech je výsledkem změn životního stylu, nárůstu potravinových intolerancí a alergií a v neposlední řadě i pozitivního zdravotního image sóji. Preparát Solge 3/S je vysoce rozpustný při neutrálním pH, obsahuje 3 % celkových izoflavonů s vysokým obsahem genisteinu a daidzeinu. Společnost Solbar je v současné době třetím největším dodavatelem sójových proteinů pro potravinářský průmysl. Veškeré výrobky firmy jsou certifikovány jako GMO prosté.
http://www.nutraingredients.com