Seminář: Mikrobiologie potravin. Aktuální poznatky z teorie a praxe
Komise potravinářské mikrobiologie, Československé společnosti mikrobiologické pořádá seminář Mikrobiologie potravin. Aktuální poznatky z teorie a praxe ve dnech 23.-25. května 2005 v zámeckém hotelu v Třešti.
Seminář se soustředí na sledování patogenních, podmíněně patogenních a technologicky závadných mikroorganizmů, dále na problematiku alimentárních nákaz, sledování kulturní mikroflóry, na nové metody, případně rychlometody, analytiku mikrobiálních metabolitů, problematiku společného stravování a další aktuality. Rovněž bude diskutováno monitorování a problematika stanovení GMO.
Sponzoři budou jako obvykle prezentovat nové druhy živných půd, přístrojů, dezinfekčních či konzervačních látek, využití referenčních materiálů, otázky spojené s akreditací a novou legislativu.
Kontakt RNDr. Vilém Muzikář Zdravotní ústav se sídlem v Praze Rytířská 10 110 01 Praha 1
Díky laskavosti organizátorů jsou sborníky z minulých ročníků semináře jsou k dispozici v Zemědělské a potravinářské knihovně (ZPK) pod signaturou C 38568 (Přístup ke katalogu přes domovské stránky ZPK, sekce on-line katalogy)
(mch)