Bezpečnost potravin

Týden pro bezpečnost potravin ve Velké Británii

Vydáno: 5. 5. 2005
Autor:

Britská Asociace výrobců potravin a nápojů ve spoluprácí s Úřadem pro potravinové standardy a dalšími organizacemi pořádá již 13. ročník úspěšné akce “Národní týden pro bezpečnost potravin” (National Food Safety Week). Letos se bude konat od 13. do 19. června. Hlavním tématem letošního ročníku je téma "Čisté ruce", které je prezentováno pod heslem: "Zastav se - Přemýšlej - Myj" (STOP - THINK - WASH

Cílem organizátorů je upozornit veřejnost na fakt, že špinavé ruce jsou zdrojem choroboplodných zárodků. Je kladen také velký důraz na dodržování základních hygienických návyků, především na důkladné mytí rukou po použití toalety.

Smyslem akce je vzdělávání široké spotřebitelské veřejnosti s cílem zdůraznit význam zdravotní nezávadnosti potravin a základních hygienických návyků pro každého výrobce potravin, poskytovatele stravovacích služeb a pro všechny spotřebitele. Na pořádání spolupracuje řada institucí a organizací ze státního i soukromého sektoru, které mohou oznámení o pořádání akce zveřejnit na domovských stránkách projektu.

Maskotem celé akce je postavička Franka, který se stal i hlavním hrdinou výtvarné soutěže pro děti. Vítězové soutěže v jednotlivých kategoriích obdrží finanční dar pro domovskou školu.

 

 

 

Letos byla vypsána následující témata:

  • Zastav se – Přemýšlej – Myj – před jídlem nebo přípravou pokrmů
  • Zastav se – Přemýšlej – Myj – po použití toalety
  • Zastav se – Přemýšlej – Myj – po dotyku se syrovými surovinami (např. masem) a před manipulací s potravinami.
  • Více informací o celé informační kampani lze získat na domovských stránkách Národního týdne pro bezpečnost potravin.

    http://www.foodlink.org.uk/nfsw.asp

    (mch)