Bezpečnost potravin

Celozrnné cereální snídaně společnosti Nestlé

Vydáno: 15. 6. 2005
Autor:

Společnost Nestlé UK začíná od června letošního roku vyrábět snídaňové cereálie s obsahem celozrnné složky.

Společnost Nestlé UK následuje příklad americké firmy General Mills a začíná od června t. r. vyrábět snídaňové cereálie v celém sortimentu jako celozrnný výrobek. Spotřebitelé se stále více zajímají o to, co konzumují a jak který druh potraviny přispívá k jejich zdraví. V Británii snídá cereálie téměř polovina populace, takže každodenně se zkonzumuje 30 milionů misek s cereáliemi. Ti spotřebitelé, kteří si vybírají snídaňové cereálie firmy Nestlé, se nyní budou stravovat mnohem zdravěji, neboť do své stravy zařadí formou cereální snídaně i zdraví prospěšnou celozrnnou složku. Od června bude Nestlé rovněž označovat každé balení cereálií informacemi o obsahu energie v jedné porci a uvádět množství celkového tuku, cukru a celozrnné složky v jedné porci. Stejně jako loni v říjnu společnost General Mills, vyrábějící celozrnné snídaňové cereálie Big G, ubezpečuje Nestlé spotřebitele, že přídavkem celozrnné komponenty se chuť ani aroma finálního výrobku nezmění. Je známo, že celá zrna obsahují směs přírodních antioxidantů, fytonutrientů, vitaminů, minerálních látek, vlákniny a proteinu, velmi podobnou zelenině a ovoci. Nedávný výzkum ukázal, že více než 90 % britské populace zdaleka nekonzumuje doporučované tři porce celozrnných potravin denně. Více než 25 % populace nejí celozrnné produkty vůbec. Zvyšování spotřeby celozrnných potravin je jedním z velmi důležitých aspektů zlepšení zdravotního stavu populace. Důležitost konzumace celozrnných produktů je zdůrazňována britským Úřadem pro bezpečnost potravin a  Evropskou unií, které nedávno zahájily rozsáhlý výzkumný projekt zaměřený na možnosti snižování rizika rakoviny a srdečních koronárních onemocnění prostřednictvím konzumace celozrnných potravin.
http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?id=59595