Bezpečnost potravin

Funkční potraviny: Zpráva expertů IFT

Vydáno: 31. 8. 2005
Autor:

Na základě nejnovějších vědeckých poznatků skupina expertů Institutu potravinářských technologů (IFT) v USA vypracovala zprávu, která byla oficiálně zveřejněna v březnu 2005. Je k dispozici úplný text zprávy.

Institut potravinářských technologů (IFT) v USA pověřil skupinu expertů, aby zhodnotila dostupnou vědeckou literaturu týkající se vývoje v oblasti funkčních potravin.

Skupina expertů vypracovala expertní zprávu, která je rozdělena do devíti kapitol:

* Definice * Úvod * Potraviny a geny * Současné legislativní standardy * Vědecké standardy * Politické vymezení * Uvádění funkčních potravin na trh * Úloha výzkumu * Závěry.

 

Zpráva v plném rozsahu byla oficiálně uveřejněna 24. března 2005 na tiskové konferenci ve Washongtonu, D.C.

Zpráva o rozsahu 66 stran je k dispozici na internetových stránkách IFT nebo v příloze pod názvem “Funkční potraviny: příležitosti a výzvy”.

Příloha : Funkční potraviny: příležitosti a výzvy [pdf ; 434455 bytů]