Bezpečnost potravin

Biotechnologie zemědělských plodin a budoucnost potravin: vědecké posouzení

Vydáno: 3. 11. 2005
Autor:

Na základě aktuálních poznatků byl vypracován komentář mezinárodního konsorcia vědeckých společností (CAST) k bezpečnosti potravin vyráběných ze surovin, při jejichž produkci byla použita moderní biotechnologie.

CAST (Council for Agricultural Science and Technology) je mezinárodní konsorcium 37 vědeckých a profesních společností, které představuje zdroj vědeckých informací pro potraviny, zemědělství a životní prostředí.

Dne 31. října 2005 uveřejnil CAST nový komentář k bezpečnosti potravin vyráběných za použití biotechnologie. Uvedený komentář pod názvem “Crop Biotechnology and the Future of Food: A Scientific Assessment” byl vypracován jako odezva na současné obavy z používání biotechnologie při produkci zemědělských plodin a následně vlivu moderní biotechnologie na bezpečnost potravin a životní prostředí. Komentář je k dispozici na internetových stránkách CAST, popř. v příloze.

 

Příloha : Komentář CAST [pdf ; 83775 bytů]