Bezpečnost potravin

Požár v Hemel Hempsteadu a bezpečnost potravin

Vydáno: 17. 12. 2005
Autor:

FSA vydal v souvislosti s rozsáhlým požárem v Hemel Hempsteadu zprávu týkající se eventuálního dopadu tohoto požáru na bezpečnost potravin, v níž konstatoval, že na základě dosavadních informací není v současné době zapotřebí zavést v souvislosti s potravinami žádná bezpečnostní opatření.

Britský Úřad pro bezpečnost potravin (FSA) vydal v souvislosti s rozsáhlým požárem v Hemel Hempsteadu (Hertfordshire) považovaným za největší v Evropě v posledních padesáti letech zprávu, týkající se event. dopadu tohoto požáru na bezpečnost potravin. FSA konstatoval, že na základě dosavadních informací není v současné době zapotřebí zavést v souvislosti s potravinami žádná bezpečnostní opatření. Nicméně FSA bude prověřovat výsledky získané v rámci programu Úřadu pro ochranu zdraví (HPA), zaměřeného na monitorování životního prostředí, a v případě potřeby bude svá doporučení aktualizovat. Podle tiskových zpráv způsobila exploze rozsáhlé škody některým z největších obchodních společností, což může vést k nedostatku řady výrobků. Společnosti Marks & Spencer a McDonalds musely uzavřít své sklady potravin v průmyslové zóně Hemel Hempsteadu, společnost Scottish & Newcastle byla nucena odepsat 10 mil. liber za zničený sklad. Více informací na adrese

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1&sectionname=Food+Safety+and+Quality (13. 12. 05)