Mezinárodní konference o nutrigenomice 2006
Uskuteční se ve dnech 1.–3. května 2006 ve městě Auckland, Nový Zéland.
Mezinárodní konference o nutrigenomice a nutrigenomice zaměřené na zdravá střeva proběhne v šesti sekcích:
* sekce 1: Molekulární a genetická epidemiologie
* sekce 2: Epigenetika
* sekce 3: Interakce potravin/živin s geny
např. referáty:
– Interakce rostlinných polyfenolů ze stravy s geny
– Vliv konzumace polyfenolů z hroznů na bílkoviny mozku a střev
* sekce 4: Zdravá střeva
* sekce 5: Klinické perspektivy
* sekce 6: Sekce vyhrazená pro vybrané autory posterů
* sekce 7: Výživa šitá na míru potřebám: důvody a omezení
např. referáty:
– Úvod do nutrigenomiky pro potravinářský průmysl
– Potravinářská technologie: možnosti a omezení vývoje nutrigenomových potravin
– Použití biomarkerů pro validaci účinnosti potravin nového typu
* sekce 8: Zavádění nutrigenomových potravin na trh
* sekce 9: Od výzkumu až po potravinu, která se uplatní na trhu
např. referáty:
– Legislativní problémy s nutrigenomovými potravinami
– Informování spotřebitelů o prospěchu – jak zdůvodnit zdravotní tvrzení pro potraviny
Před vlastní konferencí se uskuteční dne 30. dubna 2006 dva workshopy, a to na téma:
* Uspořádání a analýza studií v genetické epidemiologii
* Sjednocování nových technologií u nutrigenomiky
V rámci konference bude udělena cena mladým výzkumníkům za nejlepší prezentaci.
Příloha : Program konference [pdf ; 560569 bytů]