Bezpečnost potravin

Mezinárodní konference o nutrigenomice 2006

Vydáno: 5. 3. 2006
Autor:

Uskuteční se ve dnech 1.–3. května 2006 ve městě Auckland, Nový Zéland.

Mezinárodní konference o nutrigenomice a nutrigenomice zaměřené na zdravá střeva proběhne v šesti sekcích:

 

* sekce 1: Molekulární a genetická epidemiologie

* sekce 2: Epigenetika

* sekce 3: Interakce potravin/živin s geny

např. referáty:

– Interakce rostlinných polyfenolů ze stravy s geny

– Vliv konzumace polyfenolů z hroznů na bílkoviny mozku a střev

 

* sekce 4: Zdravá střeva

* sekce 5: Klinické perspektivy

* sekce 6: Sekce vyhrazená pro vybrané autory posterů

* sekce 7: Výživa šitá na míru potřebám: důvody a omeze

např. referáty:

– Úvod do nutrigenomiky pro potravinářský průmysl

– Potravinářská technologie: možnosti a omezení vývoje nutrigenomových potravin

– Použití biomarkerů pro validaci účinnosti potravin nového typu

 

* sekce 8: Zavádění nutrigenomových potravin na trh

* sekce 9: Od výzkumu až po potravinu, která se uplatní na trhu

např. referáty:

– Legislativní problémy s nutrigenomovými potravinami

– Informování spotřebitelů o prospěchu – jak zdůvodnit zdravotní tvrzení pro potraviny

 

Před vlastní konferencí se uskuteční dne 30. dubna 2006 dva workshopy, a to na téma:

* Uspořádání a analýza studií v genetické epidemiologii

* Sjednocování nových technologií u nutrigenomiky

 

V rámci konference bude udělena cena mladým výzkumníkům za nejlepší prezentaci.

 

Příloha : Program konference [pdf ; 560569 bytů]

 

nutrigenomics