Bezpečnost potravin

Brusinky fortifikované n-3 mastnými kyselinami společnosti DCP

Vydáno: 18. 3. 2006
Autor:

Porce slazených fortifikovaných brusinek ve velkosti třetiny šálku dodává 240 mg n-3 mastných kyselin.

Společnost Decas Cranberry Products (DCP) fortifikovala proslazené organické brusinky n-3 mastnými kyselinami v množství, které může významně zlepšit nutriční profil nově vyvíjených potravin s těmito ingrediencemi. Podle společnosti se mohou nové brusinky používat v řadě potravin, včetně zdravých snacků, cereálních směsí, jogurtů, muffinů a salátů. Nové fortifikované brusinky získaly certifikát organické potraviny v rámci Národního organického programu amerického ministerstva zemědělství a v EU. K fortifikaci brusinek používá společnost DCP olej z brusinkových semen OmegaCran®, který dodává porci slazených brusinek ve velkosti třetiny šálku 240 mg n-3 mastných kyselin. Společnost DCP je největší nezávislou společností s brusinovými ingrediencemi na světě, dodávající ročně do celého světa přes 50 mil. liber brusinkových výrobků. Spotřeba brusinek v USA podle nedávného celonárodního šetření provedeného Marketingovým výborem pro brusinky (CMC), který reprezentuje americký brusinkový průmysl, vzrůstá. Z celkové populace kupuje brusinky zhruba 59 % spotřebitelů, a to jednou nebo vícekrát měsíčně. Společnost DCP získává olej OmegaCran z brusinek lisováním za studena. OmegaCran je  bohatý na tokotrienoly (vitamin E) a kyselinu linolovou, a nemá příchuť rybího tuku. Vedle pozitivního vlivu na léčbu infekcí močového ústrojí, vykazují brusinky řadu dalších nutričních a terapeutických účinků.

http://www.nutraingredients-usa.com/news/ng.asp?n=66235-decas-cranberry-products-omega-cranberry-organic