Bezpečnost potravin

Organická čokoláda společnosti Dagoba kontaminována olovem

Vydáno: 8. 4. 2006
Autor:

V šesti výrobcích z organické hořké čokolády byl zjištěn vysoký obsah olova, přesahující povolený limit.

Společnost Dagoba Organic Chocolate of Ashland, Oregon stahuje z prodeje šest výrobků z hořké čokolády protože v nich byl zjištěn vysoký obsah olova, přesahující povolený limit. Konkrétně se jedná o výrobky „Eclipse 87%“ (tyčinky),  „Los Rios 68%“ (tyčinky + sáčky), „Prima Matera 100%“ (2 lb bloky),  „Los Rios Drops 68%“ (sáčky), „Eclipse Broken Bars“ –Extra Dark Chocolate (sáčky). Výrobky byly distribuovány prostřednictvím velkoobchodu, prodejen s organickými výrobky a přes internet. Dosud nebyly v souvislosti s konzumací těchto výrobků hlášeny žádné případy onemocnění. Kontaminace byla zjištěna v rámci rutinních kontrol prováděných výrobcem. Společnost dočasně zastavila výrobu a distribuci inkriminovaných výrobků a společně s FDA provádí šeření zdroje kontaminace. Více informací na adrese

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=1&sectionname=Food+Safety+and+Quality