Bezpečnost potravin

10. kongres o výživě v Karlsruhe

Vydáno: 14. 5. 2006
Autor:

Uskuteční se v SRN ve dnech 15.–17. října 2006. Přístup ke sborníkům z předcházejících ročníků.

10. kongres o výživě se uskuteční pod názvem “Zdravotní aspekty zeleniny a ovoce: vědecký důkaz pro denní příjem pěti porcí”.

V rámci kongresu se uskuteční čtyři zasedání, která se budou věnovat:

* epidemiologii,

* humánním intervenčním studiím,

* mechanismům prevence onemocnění,

* programům ke zvýšení konzumace zeleniny a ovoce.

 

K dispozici jsou sborníky referátů z předcházejících kongresů:

 

2004: Spotřebitel a výživa

2003: Fytoestrogeny

2002: Bezpečnost potravin

2001: Vliv zpracování na výživovou kvalitu potravin

2000: Úkoly funkčních potravin pro nové tisíciletí

1999: Zelenina a ovoce pro lepší výživu a zdraví

1998: Evropský výzkum pro bezpečnější a lepší potraviny: 1 + 2 + 3

1997: Karotenoidy

1996: Fyziologické funkce fytochemikálií a komplexních sacharidů ve stravě

 

Více informací o kongresech v Karlsruhe.  

 

Food Chemistry 98, 2006, č. 3, s. II