Bezpečnost potravin

O chřestu

Vydáno: 15. 10. 2009
Autor:

Výzkum v Koreji ukázal, že chřest zmírňuje následky nadměrného pití alkoholu.

Korejští experti analyzovali účinky chřestu nejen na játrech laboratorních krys, ale i na lidech. Při přidání výtažku z chřestu do jaterních buněk zjistili, že chřest je bohatý na aminokyseliny a minerály, které stimulují funkci klíčových enzymů odbourávajících alkohol po nadměrném pití alkoholu.
Dobrovolníci, kteří pili nápoj obsahující výtažek z chřestu, hlásili v rámci prováděného experimentu méně příznaků kocoviny. Výsledky výzkumu vědců z institutu Medical Science a národní univerzity Cheju v Jižní Koreji byly publikovány v časopise Food Science.
 
Více informací o účincích chřestu najdete v příspěvku publikovaném na serveru iDNES.cz pod názvem Chřest zmírňuje kocovinu a ochrání jaterní buňky.
 
Zdroj: iDNES.cz