EuroFIR: syntetické zprávy
Vydáno: 29. 1. 2010
Autor:
Šest publikací – příruček vydaných v rámci projektu zaměřeného na databáze složení potravin v EU.
EuroFIR (European Food Information Resource Network) je evropská síť excelence (NoE), tj. základna předních pracovišť, které se zabývají databázovými systémy složení potravin. Síť sdružuje 47 univerzit, výzkumných institucí a malých a středních podniků (SME) z 25 evropských zemí. EuroFIR je první obsáhlý pan-evropský zdroj informací o potravinách.
V rámci projektu EuroFIR řešeného za podpory Evropské komise prostřednictvím 6. rámcového programu V&V v EU byly vydávány tzv. “syntetické zprávy”. V průběhu řešení projektu (2005–2009) bylo vydáno celkem šest těchto zpráv:
1. Historie evropských databází složení potravin (pdf, 366 kB, 64 stran)
2. Různá použití databází složení potravin (pdf, 363 kB, 48 stran)
3. Etnické skupiny a potraviny v Evropě (pdf, 431 kB, 68 stran)
4. Potraviny rostlinného původu a zdraví: bioaktivní látky (pdf, 644 kB, 64 stran)
5. Výživové a zdravotní tvrzení: pravda o naší potravině (pdf, 568 kB, 56 stran)
6. Tradiční potraviny v Evropě (pdf, 1,01 MB, 78 stran)
2. Různá použití databází složení potravin (pdf, 363 kB, 48 stran)
3. Etnické skupiny a potraviny v Evropě (pdf, 431 kB, 68 stran)
4. Potraviny rostlinného původu a zdraví: bioaktivní látky (pdf, 644 kB, 64 stran)
5. Výživové a zdravotní tvrzení: pravda o naší potravině (pdf, 568 kB, 56 stran)
6. Tradiční potraviny v Evropě (pdf, 1,01 MB, 78 stran)
Zdroj: EuroFIR