Modifikovaná arabská guma jako potravinářské aditivum
Vydáno: 8. 4. 2010
Autor:
Stanovisko EFSA k bezpečnosti akáciové gumy modifikované OSA.
Panel pro potravinářská aditiva a nutriční zdroje přidávané do potravin Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA–ANS) posuzoval na žádost Evropské komise bezpečnost (nezávadnost) arabské (akáciové) gumy modifikované n-oktenylsukcinanhydridem (OSA) a to pro použití jako emulgátoru pro aromata a jiné účely.
Panel ANS ve svém stanovisku (viz příloha) uveřejněném dne 31.3.2010 došel k závěru, že akáciová guma modifikovaná OSA nepředstavuje pro navrhované účely použití žádné riziko.
Příloha: Scientific Opinion on the use of Gum Acacia modified with Octenyl Succinic Anhydride (OSA) as a food additive (pdf, 176 kB, 23 stran)
Zdroj: EFSA