Bezpečnost potravin

Seminář: Bezpečná výživa – potraviny živočišného původu ve výživě

Vydáno: 17. 5. 2013
Autor: berankova1

Monotematický seminář z cyklu „Bezpečná výživa“ se bude konat 8. června v posluchárně VŠCHT Praha.

Ústav analýzy potravin a výživy, Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha pořádá cyklus monotématických seminářů (workshopů) Bezpečná výživa.

Seminář věnovaný potravinám živočišného původu je připravován na sobotu 8. června.

Místo: VŠCHT Praha, Technická 3, Praha 6  BII
Termín: 8. června, 8,20 – 17,15 hod.

Program
:

  • Mléko a mléčné výrobky ve výživě, alternativní druhy mléka (Ing. Jiří Kopáček, CSc.)
  • Mléko a mléčné výrobky z pohledu pediatra (Prim. MUDr. Petr Tláskal, CSc.)   
  • Netradiční druhy masa ve výživě (Prof. Ing. Petr Pipek, CSc.)
  • Kuře jako významná potravní komodita (Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc.)
  • Vedlejší produkty živočišné výroby jako zdroj biologicky cenných substancí (Ing. Milena Zachariášová, PhD.)
  • Ryby ve výživě, rybí výrobky na našem trhu (Ing. Tomáš Potůček )
  • Kontaminanty v rybách; situace v ČR a ve světě (Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Doc. Ing. Jana Pulkrabová, PhD., Ing. Kamila Kalachová, PhD.)
  • Nutriční hodnota vajec (Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.)      


    Pozvánka
    (pdf, 3,7 MB)
    Program

Zdroj:  VŠCHT Praha