Bezpečnost potravin

2024 GFFA Science Slam

Vydáno: 18. 10. 2023
Autor: KM EFSA


U příležitosti 16. Globálního fóra pro potraviny a zemědělství (Global Forum for Food and Agriculture 2024: Food Systems for Our Future: Joining Forces for a Zero Hunger World – GFFA), jež se bude konat v rámci mezinárodního veletrhu Grüne Woche v Berlíně ve dnech 17.-20. ledna 2024 se uskuteční pátý ročník akce 2024 GFFA Science Slam.

Samotný GFFA Science Slam 2024 se bude konat během GFFA v hale BMEL 23a dne 19. ledna 2024.

2024 GFFA Science Slam je určený studentům, doktorandům a mladým vědcům, kteří budou mít příležitost prezentovat živě ve formátu „science slam communication“ svůj výzkumný projekt. A to před skvělým publikem, které bude hlasovat o nejzábavnější, nejzajímavější a nejlépe vysvětlenou prezentaci. GFFA Science Slam je soutěž, ve které mají přednášející možnost představit své vědecké téma kreativním a interaktivním způsobem. Hlavním cílem je zprostředkovat vědecké koncepty a výsledky smíšenému, technicky zainteresovanému, ale převážně nevědeckému publiku. Důraz však nebude kladen ani tak na soutěž, jako spíše na sdělení odborného tématu způsobem, který pobaví, podnítí diskusi a vytvoří interakci mezi prezentujícím a publikem. Přečtěte si také tipy pro úspěšnou účast.

Mezinárodní a mezikulturní publikum GFFA 2024 Science Slam tvoří zástupci průmyslu, akademické obce, politiky a veřejnosti, kteří se zajímají o problematiku zemědělství a potravinářství. Po skončení prezentací hodnotí publikum tyto prezentace formou online hlasování. Hodnotit se bude nejen vědecký obsah, ale také srozumitelnost a zábavnost prezentací. Slammer s nejvyšším hodnocením publika získá na konci akce cenu.

On-line registrace k účasti je možná do 31. 10. 2023.

Úspěšní přihlášení se budou moci zúčastnit profesionálního školení Science Slam a budou jim hrazeny ubytování a cestovní náklady. Veškeré informace je možné nalézt na webu GFFA.

Zdroj: BMEL