Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek SZPI: Zpráva o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2017 do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality
Monitoring cizorodých látek > Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv> Monitoring cizorodých látek

SZPI: Zpráva o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2017

Vydáno: 18.4.2018
Tisk článku
Autor: SZPI
Zpráva o výsledcích monitoringu cizorodých látek v potravinách

Na realizaci monitoringu cizorodých látek se podílí 7 regionálních inspektorátů SZPI (Praha, Tábor, Plzeň, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Brno, Olomouc), které provádějí odběr vzorků, které jsou následně odesílány k laboratorním analýzám. Laboratorní vyšetření jsou prováděny v laboratořích SZPI v Praze a Brně. Pro účely analýz vzorků v rámci monitoringu cizorodých látek jsou využívány rovněž externí laboratoře – např. laboratoř Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, laboratoř Státního veterinárního ústavu v Praze a Olomouci, laboratoř Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě a Ústí nad Labem, Eurofins Bel/Novamann s.r.o., Intertek Food Services GmbH. 

Obsah:

1. Úvod
2. Přehled zjištěných výsledků v roce 2017

2.1.      Dětská výživa
2.2.      Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody
2.3.      Brambory a výrobky z brambor
2.4.      Obilniny a výrobky z obilnin
2.5.      Pekařské výrobky
2.6.      Nápoje
2.7.      Masné a rybí výrobky
2.8.      Koření, káva, čaj
2.9.      Lihoviny
2.10.    Víno
2.11.    Oleje, olejnatá semena
2.12.    Ochucovadla
2.13.    Doplňky stravy
2.14.    Biopotraviny

3. Závěr
4. Přílohy

 

 

Zdroj: SZPI

Foto: Shutterstock