Česky
Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1, 11000, tel.: 221 811 111, e-mail: info@mze.cz

Uživatelský přístup

 
 

Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Food-safety scientists wanted
Food-safety scientists wanted

Přidat článek Dodržování veterinárních hygienických podmínek při přepravě surovin a potravin živočišného původu do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Dodržování veterinárních hygienických podmínek při přepravě surovin a potravin živočišného původu

Vydáno: 19.7.2017
Tisk článku
Autor: SVS
Informace SVS ze dne 18. 7. 2017.

 
Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy v Libereckém kraji ve spolupráci s Celní správou Libereckého kraje provedli na silnicích Libereckého kraje v dubnu, květnu a červnu celkem 66 kontrol přepravců potravin, zaměřených na dodržování veterinárních hygienických podmínek přepravovaných surovin a potravin živočišného původu.

Jednalo se o vepřové, hovězí a drůbeží maso, vejce, mléko a mléčné výrobky, lahůdky apod. Závady byly zjištěny ve 35 případech. Porušení budou řešena ve správních řízeních. Mezi nejčastější patřily nevyhovující teplotní podmínky při přepravě, překračující v některých případech stanovené teploty až dvojnásobně, dále přeprava surovin a potravin přepravci neregistrovanými u krajských veterinárních správ, znečištění nebo špatný technický stav přepravního prostoru, závady ve značení nebo v průvodní dokumentaci k přepravovaným surovinám a potravinám. Vzhledem k vysokému počtu závad a vzhledem k teplotám v letních měsících budou kontroly přepravy surovin a potravin pokračovat i následujícím období.

Zdroj: SVS