Bezpečnost potravin

Zvýšený výskyt salmonely v Austrálii

Vydáno: 15. 6. 2005
Autor:

Úřad pro bezpečnost potravin Nového Jižního Walesu vydal doporučení pro spotřebitele týkající se přípravy a vaření potravin poté, co došlo ke zvýšení počtu případů infekce Salmonelly, zejména mezi malými dětmi a staršími obyvateli.

Mezi roky 2003 a 2004 se infekce zvýšila ve všech věkových kategoriích o 13 %, u dětí ve věku od 0 do 4 let o 20 %, u dětí ve věku 5–9 let o 17 %  a u osob nad 60 let o 12 %. Celkový počet  onemocnění v NSW se zvýšil ze 1864 případů v roce 2003 na 2126 případů v roce 2004. Úřad pro bezpečnost potravin proto doporučuje spotřebitelům dodržovat zásady bezpečné a hygienické přípravy pokrmů, a to zejména těm skupinám osob náchylným k onemocnění, jako jsou malé děti a starší lidé. Pro tyto účely vydal  úřad srozumitelné informační materiály popisující správný postup přípravy pokrmů, vedoucí ke zničení salmonely. Více informací na adrese  

http://www.foodsafetytoday.com