Bezpečnost potravin

Zpráva o patogenních bakteriích Campylobacter ve Velké Británii

Vydáno: 26. 5. 2004
Autor:

ACMSF předložil ke konzultacím druhou zprávu o patogenních bakteriích rodu Campylobacter, které jsou nejčastější příčinou alimentárních onemocnění ve Velké Británii.

Britský Poradní výbor pro mikrobiologickou bezpečnost potravin (ACMSF) předložil ke konzultacím druhou zprávu o patogenních bakteriích rodu Campylobacter. Campylobacter  je nejčastější příčinou alimentárních onemocnění ve Velké Británii a ACMSF hledá způsoby, jak omezit počet osob, které jsou každoročně tímto patogenem infikovány. Nejznámějším zdrojem nákazy je drůbež a za faktory přispívající infekci byly označeny nesprávné zacházení a příprava/zpracování drůbeže. Nový návrh zprávy předkládá soubor opatření pro prevenci kontaminace drůbeže a dalších druhů masa a metody boje proti bakterii Campylobacter v prostředí domácností a kateringových společností. Dále jsou zde stanoveny požadavky na dlouhodobý výzkum v této oblasti. Připomínky a komentáře k předkládanému návrhu zprávy by měly být podány do 13. srpna 2004. Více podrobností  je uvedeno na adrese

http://www.foodsafetytoday.com